Asociación ONG Añañau

Asociación ONG Añañau

Asociación ONG Añañau is een non-profit en niet-gouvernamentele organisatie die in december 2014 werd opgericht in Cusco, Peru. Ze werkt met kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar oud die in situaties van extreme armoede en onstabiele familiesituaties leven in het district San Jeronimo, een buitenwijk van Cusco. Sinds januari 2015 is de organisatie als officiële NGO erkend in Peru.

Visie van de organisatie

Peru is een land van grote verschillen. De totale economie is groeiende, maar tegelijk neemt de armoede en de ongelijkheid toe. In Peru leeft ruim de helft van de bevolking in armoede. 1 op 5 personen in extreme armoede! Ook hebben nog steeds heel wat kleuters, kinderen en jongeren in Peru geen toegang tot degelijk onderwijs. Nog te vaak worden kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen en etnische minderheden uit het oog verloren. Hier wil Añañau wat aan doen, zodat ook zij dezelfde kansen krijgen als anderen!

Omdat we geloven in de kracht van goed onderwijs als springplank naar een betere toekomst, is Añañau in de eerste plaats een educatief project.

Via huiswerkbegeleiding en spelerend leren stimuleren we met Añañau de ontwikkeling van de kinderen en trachten we nieuwe kansen te creëren. We stimuleren kinderen in het ontplooien van hun talenten en bieden hulp waar ze het moeilijk hebben. Door de kinderen te laten geloven in hun eigen mogelijkheden en vaardigden willen we hen op weg helpen naar een betere toekomst en een zelfstandig leven.

Hiervoor biedt Añañau hulp op 3 gebieden: Onderwijs, Gezondheid en de algemene Socio-culturele ontwkkeling.

Daarnaast vinden we het belangrijk om samen te werken met de ouders en de gemeenschap. Via workshops en activiteiten trachten we hun betrokkenheid  en participatie te vergroten en werken we rond empowerment.

Añañau betekent ‘Qué bonito!´ in het Spaans. Met deze naam werd een vzw in België opgericht.

 

In België wordt Asociación ONG Añañau vertegenwoordigd door de vzw Qué Bonito! en ondersteund door de Noord-Zuidraad van de stad Genk, de provincie Limburg, door Leraars zonder Grenzen en door de 4de pijler van de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking.

 

 

Leermiddelen (0)

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.