Acht Wespen

Jong begonnen, STEM gewonnen!

Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig, verwonderd, én staan open voor veel informatie. Ze stellen vragen, analyseren en zijn leergierig. Deze STEM-vaardigheden moeten van jongs af aan  gekoesterd worden of ze gaan verloren.  Door vroeg genoeg met geïntegreerde wetenschap in aanraking te komen, groeien deze natuurlijke vaardigheden uit tot echte STEM-attitudes zoals onderzoeken, vragen, analytisch denken, samenwerken en communicatie. In combinatie met een sterke ‘leer-mindset’ en zelfvertrouwen zijn die jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw. 

Acht Wespen doorloopt met de kinderen de acht stappen om van een wetenschappelijke vraag of technische uitdaging tot een bevattelijk antwoord te komen. Door de nadruk te leggen op het proces, door structuur te bieden in hoe het proces verloopt, en door wetenschap aan de lijve te ondervinden, streeft Acht Wepen naar het opleiden tot kritische, wetenschappelijk geletterde denkers. In haar STEM-educatie legt Acht Wespen een sterke nadruk op wetenschappen. Acht Wespen is dan ook niet toevallig een anagram voor wetenschap.

Goed STEM-onderwijs vraagt echter om een degelijke voorbereiding. Veel tijd kruipt in het zoeken naar en uittesten van materiaal. Het beschikbare materiaal sluit bovendien niet steeds aan bij de leerplannen, is niet geschikt voor gebruik in een klas, en is duur in aankoop.

Bij Acht Wespen kunnen leerkrachten meteen aan de slag met een up-to-date huurkoffer met al het gewenste educatief materiaal, leraar- en leerlingenfiches, en direct uitvoerbare activiteiten. Dit alles aan een democratische huurprijs.

Toch liever eerst een opleiding? Ook dat is bij Acht Wespen mogelijk. Van individuele trajecten op maat tot teamgerichte opleidingen.