Willie Webwijs : Veilig internetten

Foto Toegevoegd door Tanja Maes op 10.05.2009
Website

Willie Webwijs is een online cursus  over veilig internetten. Willie Webwijs biedt cursisten op een toegankelijke wijze een manier aan om veilig en verantwoord het web op te gaan.
De cursus is gratis te gebruiken, o.m. voor cursisten uit het Speciaal Onderwijs (Nederland) en het Buitengewoon Onderwijs (Vlaanderen). Op de site kan je onder de menuknop 'demofilmpje'  snel een indruk krijgen van de cursus.


De cursus is in 2008 ontwikkeld door Stras en haar partners. Stras is een onafhankelijke non-profit organisatie die uiteenlopende projecten ontwikkelt voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor leren zij om beter, vaker en vaardiger mee te doen in het gewone, alledaagse leven van wonen, werken en vrije tijd.

Verschillende modules worden geoefend, bijvoorbeeld: online shoppen, veilig internet, chatten, mailen, enz. Alles is heel aantrekkelijk uitgewerkt.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
BuLO
BuSO
Niet vakgebondenICT
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
digitale kloofinternetmentale handicapsurfenveilig internetveilig internettenverstandelijke beperkingWillie Webwijsveilig computergebruikveilig online
Thema
veilig computergebruik