Math4all: Wiskunde voor iedereen


De stichting Math4all heeft als doel het zonder winstoogmerk ontwikkelen van goed, aantrekkelijk educatief materiaal op het gebied van de (elementaire) wiskunde dat mensen die zich bezighouden met het overbrengen van de kennis en vaardigheden op dat vakgebied zo goed mogelijk ondersteunt.

Deze site bevat materialen voor het vak wiskunde in het voortgezet onderwijs in Nederland en België. Het gaat vooral om de dagelijkse praktijk van leerling en leraar en de materialen die daarbij nodig zijn.
Naast lesmateriaal is er op de site veel te vinden over de geschiedenis van het vak wiskunde. Er zijn biografieën van bekende wiskundigen, een tijdlijn met enkele toepasselijke spellen en er worden speciale onderwerpen belicht, vaak vanuit historisch oogpunt.

De site is gemaakt in HTML4 en met behulp van CSS (stylesheets) en FlashMX. Er zijn enkele Flash-animaties en veel GeoGebra-applets opgenomen. Voor de wiskunde opmaak wordt gewerkt met MathML. In de Internet Eplorer werkt dit alleen na het installeren van de MathPlayer; in Mozilla Firefox werkt dit via XHTML.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
ICT-coördinator, Ander

Ontdek ook