Overzicht didactisch materiaal rond de voedingsindustrie

Toegevoegd door Viktoria Khymych op 24.08.2010
Website

Er is heel wat materiaal te vinden voor leerkrachten rond voedselveiligheid, voedingstechnologie, etikettering, arbeidsveiligheid, enz in de voedingsindustrie. Op internet, en zeker ook op Klascement. De info zit vaak verspreid, daarom verzamelt IPV vzw links rond deze thema's en stelt deze ter beschikking via een excel-lijst.

Er wordt een lijst met links bijgehouden per leeftijdsgroep en per taal. Materiaal in NL en FR wordt opgelijst, indien beschikbaar in Engels en/of Duits dan wordt dit aangegeven. Er kan op elke kolom worden gefilterd zodat enkel het materiaal voor jouw doelgroep zichtbaar blijft. De filters op taal kunnen taalleerkrachten de mogelijkheid bieden eens een vakgerichte les op te stellen.

De overgrote meerderheid van de links zijn vrij toegankelijk en gratis. Van foto's tot filmpjes of online spelletjes en didactische pakketten... alles om bij te leren over werken in de voedingssector en de bijhorende voedselveiligheid en voedingstechnologie in één lijstje...

Heb je zelf nog iets gevonden of iets voorbereid dat niet is opgenomen? Laat het gerust weten aan Ellen Fels!

Fototheek

Om leerkrachten de kans te bieden hun lesmateriaal te illustreren met foto's biedt IPV hen de mogelijkheid beroep te doen op een fototheek.

In deze applicatie vinden zij foto's terug rond werken in de voedingsindustrie, verschillende beroepen, beelden van in de fabriek.

Er kan gezocht worden op thema (techniek, voedselveiligheid, arbeidsveiligheid,...) of subsector (bakkerij, vleesverwerking, zuivel,...)

Wie dat wenst kan deze foto's vrij gebruiken, mits copyrightvermelding.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Wetenschappen en techniek
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
PAV - MAVO - GASV - ASPVVoeding
Lerarenopleiding
Volwassenenonderwijs
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
arbeidsveiligheidbakkerbeeldmateriaalHACCPillustratieIPVkokenonderwijs.ipvpedagogische pakkettentaaltechniekvoedingsindustrievoedingsnijverheidvoedingstechnologievoedselvoedselveiligheidwerken in de voedingsindustrieberoepenstudie- en beroepskeuze
Thema
beroepen  studie- en beroepskeuze