Planeet Aarde : Virtueel leertraject

Foto Toegevoegd door Karel Ameye op 13.10.2010
Website

Dit traject bevat vijf modules: exploratie aarde, gevaren en hulpbronnen, klimaat en oceaan, bodem en grondwater, aarde en gezondheid. 

Het project is opgebouwd als een virtuele expeditie en werkt rond de thema's van 'International Year of Planet Earth'. Het leertraject stimuleert leerlingen om de aardbol te exploreren, fenomenen te ontdekken, creatief na te denken, veldwerk te doen…

Het leertraject biedt  in de eerste plaats ondersteuning voor een groot deel van de eindtermen/leerstof aardrijkskunde, maar ook voor andere vakken (geschiedenis, maatschappelijke vorming,  natuurwetenschappen …) is er bruikbaar materiaal. De nieuwe vakoverstijgende eindtermen uit Context 4 – Omgeving en duurzame ontwikkeling -, Context 6 – socio-economische samenleving – en Context 7 – Socioculturele samenleving – komen eveneens aan bod.

'Planeet Aarde' is een project van Universiteit Gent (Vakgroep Geologie en Bodemkunde) en de Vereniging Leraren Aardrijkskunde (VLA); het is uitgewerkt door SHE Consultancy (de mensen achter www.expeditiezeeleeuw.be en www.planeetzee.org). Met dank voor de financiële steun van het departement Economie Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
KSO 3e graad
TSO 3e graad
Aardrijkskunde
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
aardeedoeducatie duurzame ontwikkelingplaneet aardesocio-economische samenlevingsocioculturele samenlevingvakoverschrijdend projectvakoverschrijdende eindtermenvirtueel leertrajectmilieueducatie
Thema
milieueducatie