360 graden wetenschap

Foto Toegevoegd door Elke Christiaen op 08.12.2011
Website

Ben je leerkracht en op zoek naar interessante didactische wetenschapsactiviteiten voor je leerlingen? Surf dan naar de website '360 graden wetenschap'. De website biedt een overzicht van activiteiten en projecten rond wetenschappen van Universiteit Gent, Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool en Hogeschool West-Vlaanderen (samen de Associatie Universiteit Gent). 

De rubriek “Wetenschap voor het onderwijs” is specifiek op leerlingen en leerkrachten gericht. Hier vind je workshops, wedstrijden, bedrijfsbezoeken en jaarprojecten waar je meestal in klasverband aan kan deelnemen. Ook hun belangrijkste didactische pakketten voor het onderwijs zijn er opgelijst. De website richt zich op alle leeftijdsgroepen, van kleuteronderwijs tot secundair.

Met deze initiatieven wil de AUGent de belangstelling en fascinatie voor wetenschappen (natuurwetenschappen, maar ook mens- en cultuurwetenschappen) aanwakkeren. 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Wetenschappen en techniek
Lager 1e, 2e, 3e graad
Wetenschappen en techniek
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenChemieFysicaNatuurwetenschappen
Categorie
Verzameling weblinks
Trefwoorden
360 graden wetenschapArteveldehogeschoolAUGentbiologiechemiecultuurwetenschapeconomiefysicaHogeschool GenthorizonverruimingHowestinformaticamenswetenschapnatuurwetenschapsensibiliserenSTEMwiskundezelfconceptverheldering