Ximon : Online films en series kijken

Logo Toegevoegd door Ximon op 07.05.2012
Website

Ximon is een video-on-demand platform dat is opgericht door het EYE Film Instituut Nederland, het Instituut voor Beeld en Geluid en de Film Producenten Nederland (FPN). Met Ximon willen de oprichters ontsluiting en gebruik van Nederlands film- en televisiedrama zoveel mogelijk bevorderen.

Video-on-demand betekent dat de gehele catalogus op elk gewenst moment door de kijker is op te vragen. Het aanbod  varieert van recente producties die net uit de bioscoop komen tot de eerste filmpjes uit het einde van de 19e eeuw. Daarnaast zijn er ook vele internationale en prijswinnende  filmhuistitels en documentaires te bekijken. 

Naast het ter beschikking stellen van werken aan consumenten willen wij tevens onderwijsinstellingen de mogelijkheid beiden om gebruik te maken van het beeldmateriaal uit haar catalogus.  Ximon is verschillende samenwerkingen aangegaan om de catalogus voor het onderwijs zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo zijn er samenwerkingen met EYE filminstituut en met het Nederlands filmfestival. Tevens bieden wij een volledig onderwijsabonnement aan. 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
NederlandsWERELDORIËNTATIEGeschiedenis - ArcheologiePolitieke en Sociale Wet. - MaatschappijleerDuitsEngels Kunst
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
documentairedramaserieflmonline kijkenvideovideo-on-demandximontalen