Trantz, there is no planet B

Logo Toegevoegd door Djapo op 13.08.2012
Website

De website Trantz van Djapo wil leerlingen informeren en inspireren rond duurzame ontwikkeling en transitie. ‘There is no planet B’, we zullen dus iets aan onze levenswijze en manier van consumeren moeten veranderen!

Een inspirerende website met informatie over:
- De grote uitdagingen voor onze samenleving: (1) klimaatveranderingen, (2) einde van fossiele brandstoffen, (3) economisch systeem in crisis en (4) consumeren. Telkens een korte maar duidelijke tekst aangevuld met beeldmateriaal. (http://www.trantz.be/informatie/index.html)

- Transitie en de veranderingen die nodig zijn om naar een duurzame manier van samenleven te evolueren. Dit adhv tekst en beelden rond zes kenmerken van transitie: (1) mensen, (2) samen, (3) duurzaam, (4) creativiteit, (5) lokaal en (6) energie. (http://www.trantz.be/readytochange/index.html)

- Meer info over wat transitie kan betekenen in de verschillende studiegebieden. Verandering is er nodig, ook in jou studiegebied! De voorbeelden tonen echter dat het minder moeilijk is dan het op het eerste zicht lijkt. (http://www.trantz.be/studiegebieden/index.html)

- spelletjes en meer informatie over creativiteit. (http://www.trantz.be/playtime/index.html)

- Zeer veel links naar filmpjes, websites en organisaties (http://www.trantz.be/listenshopwatch/index.html)


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Media en Communicatie + Sociale vaardighedenAardrijkskundeBiologieLand- en tuinbouwPAV - MAVO - GASV - ASPVNatuurwetenschappen
Categorie
Informatieve site
Non-profit (museum organisatie ...)
Verzameling weblinks
Trefwoorden
actualiteitconsumerenDjapoduurzaamheidecologieeconomische crisisedoeducatie duurzame ontwikkelingeinde fossiele brandstoffeninnoverenklimaatklimaatveranderingmilieuomgeving en duurzame ontwikkelingprojectrecyclageschool in de kijkersocio-relationele ontwikkelingtoekomsttransitieTrantzcreativiteitmilieueducatieopvoeden tot burgerzin
Thema
milieueducatie  opvoeden tot burgerzin  creativiteit