TypeStars : Adaptieve onlinemethode toetsenbordvaardigheid

Toegevoegd door Frank van Hoof op 19.03.2013
Website

TypeStars is een adaptief onlineleersysteem om blind te leren typen volgens de tienvingermethode. In 12 lessen verwerven cursisten binnen 3 maanden de basisvaardigheden voor het snel en accuraat bedienen van een QWERTY- of AZERTY-toetsenbord.

Bij veel oefeningen kunnen scholieren kiezen of zij deze op traditionele wijze of in spelvorm uit willen voeren. Leerkrachten kunnen online typeklassen en niveaugroepen formeren en de vorderingen van individuele leerlingen volgen aan de hand van gedetailleerde rapporten en grafische overzichten. Via memo's, die verschijnen zodra een cursist inlogt, kan een leerkracht leerlingen online begeleiden en herinneren aan afspraken en lesdoelen. TypeStars voorziet in speciale lesmodules voor cursisten met dyslexie.

Een gratis proefles met vaardigheidstest is beschikbaar. Na afloop kan een testrapport en een certificaat worden afgedrukt. Het testrapport geeft niet alleen de huidige vaardigheden weer, maar brengt tevens het verbeterpotentieel in beeld. Op basis van een biometrische analyse wordt een prognose opgesteld ten aanzien van de vaardigheden ten tijde van het examen, dat wordt afgenomen volgens de normen van het ECDL.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 2e graad
Leren Leren
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Handel - Kantoor - Verkoop
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
adaptieve methodeazertyblindtypendactylodactylografiedyslexieECDLgamingleersysteemonlinemethodeqwertytechniektienvingersysteemtoetsenbordvaardigheidtypecursustypelestypemethodeTypeStarstypetesttypevaardigheidstudie- en beroepskeuze
Thema
leren leren  studie- en beroepskeuze