Weerbaar.info

Foto Toegevoegd door Wenda Verkerk op 16.03.2016
Website

Met deze website willen we oefenvormen, materialen en kennis aandragen voor iedereen die individueel of in groepsverband kinderen wil helpen zich weerbaarder op te kunnen stellen wanneer dit nodig is en daardoor ook zelfverzekerder kunnen worden.

De oefeningen uit de weerbaarheid kunnen een steuntje in de rug zijn voor kinderen die niet goed in hun vel zitten, weinig weerbaar zijn of juist heel druk worden van alle dagelijkse indrukken.

Je kan op de site ook een cursus weerbaarheid bestellen. De cursus weerbaarheid bestaat uit 6 lessen van ongeveer één uur en kan gegeven worden aan groepen kinderen vanaf acht jaar. De cursus biedt veel oefensituaties aan op het gebied van mentale, verbale en fysieke weerbaarheid. Het kind leert spelenderwijs kennis maken met, inzicht krijgen in en oplossingen bedenken voor lastige situaties. Een goede manier om kinderen weerbaar te maken tegen pesten en seksueel misbruik.

Daarnaast kan je ook een docentenboekje bestellen met oefeningen opkomen voor jezelf. Het boekje bevat acht full-colour pagina's in A4 formaat.

Een kant en klare methode is niet altijd nodig, enkele oefeningen kunnen al veranderingen teweeg brengen. Weerbaarheid bestaat uit mentale, verbale en fysieke onderdelen. Je kunt ze niet los van elkaar zien. Ze versterken elkaar juist!


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager   2e, 3e graad
BuLO
Lichamelijke opvoedingSociale vaardigheden
ASO (en 1A)   1e graad
BSO (en 1B)   1e graad
Lichamelijke Opvoeding - SportLichaamszorg - Personenzorg
Ander
Veiligheid
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Informatieve site
Bedrijfssite (commercieel educ. aanbod)
Trefwoorden
cursus weerbaarheidfysieke weerbaarheidindividuele weerbaarheidmentale weerbaarheidnee zeggenoefenvormopkomen voor jezelfsociale weerbaarheidverbale weerbaarheidweerbaarweerbaar.infoweerbaarheidslestalen