HuisMens : Activiteitenfiche bij workshop door ArtiCULan rond muzisch taalonderwijs


ArtiCULan heeft als doel om meertalige kinderen te laten groeien dankzij muzische expressie. Voor de workshop HuisMens worden kinderen uitgenodigd om een huis te ontwerpen voor hun vriend. Ze leren met aandacht te luisteren naar hun meertalige vriend en empathisch te reageren. Het is een uitgelezen kans om betekenisvolle interacties te stimuleren in de meertalige klas.

In dit leermiddel vind je de download van de activiteitenfiche van de workshop HuisMens, een ontwerp van Anne-Lore Baeckeland van Bal Spécial en onderzoekers Karen Reekmans en Carla Swerts van Hogeschool PXL i.s.m. Europaschool Genk en EFC Hors-Château Liège.

Oorsprong

Deze workshop is het resultaat van expertise uit het onderzoeksproject het Erasmus+ KA2 project: ArtiCULan – Art, Time, Culture and Language en werd ontwikkeld door de Hogeschool PXL Hasselt in België, de Universiteit van Istanbul Cerraphaṣa in Turkije, de Universiteit van Porto in Portugal en de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria in Spanje.

Auteursrecht

Alle personen in deze brochure gaven toestemming om opgenomen te worden in de bundel. Alle rechten zijn voorbehouden aan ArtiCULan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
De lat hoog voor talen bevat leermiddelen voor taalvakken en CLIL (zaakvakken in een vreemde taal). Het is mogelijk om op taalvaardigheid te zoeken.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook