Vluchten voor vloed : Activiteitenfiche bij workshop door ArtiCULan rond muzisch taalonderwijs


ArtiCULan heeft als doel om meertalige kinderen te laten groeien dankzij muzisch expressie. Voor de muzische workshop Vluchten voor vloed worden kinderen uitgenodigd om met drama, beweging, muziek en beeld uit te drukken wat zij voelen en hoe zij zouden reageren in een overstroomde stad.

In dit leermiddel vind je de download van de activiteitenfiche van de workshop Luister naar ons verhaal, een ontwerp van onderzoekers en studenten van PXL-Education, PXL-Music en PXL-MAD School of Arts i.s.m. het Europese onderzoeksteam Erasmus+ KA2 ArtiCULan, Europaschool Genk en EFC Hors-Château Liège.

Meer info

Lees het artikel in het vaktijdschrift School- en klaspraktijk jaargang 61 nummer 4 pagina's 4 tot 15 van Reekmans K., Knaepen M., Schrooten E., Braet K. uit 2020: Vluchten voor vloed, taal verpakt in een muzisch jasje.

Oorsprong

Deze workshop is het resultaat van expertise uit het onderzoeksproject het Erasmus+ KA2 project: ArtiCULan – Art, Time, Culture and Language en werd ontwikkeld door de Hogeschool PXL Hasselt in België, de Universiteit van Istanbul Cerraphaṣa in Turkije, de Universiteit van Porto in Portugal en de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria in Spanje.

Auteursrecht

Alle personen in deze brochure gaven toestemming om opgenomen te worden in de bundel. Alle rechten zijn voorbehouden aan ArtiCULan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
De lat hoog voor talen bevat leermiddelen voor taalvakken en CLIL (zaakvakken in een vreemde taal). Het is mogelijk om op taalvaardigheid te zoeken.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook