Info

De talensite is een deel van KlasCement, het leermiddelennetwerk voor en door onderwijs en is het informatie- en communicatieplatform voor taal en onderwijs. Al wie zich inzet voor taal en onderwijs kan via de site materiaal en informatie delen.

Wat vind je waar op de talensite?

In de kalender vind je bijscholingen, opleidingen, studiedagen, beurzen, tentoonstellingen, wedstrijden en andere evenementen in verband met taal en onderwijs.

Onder leerobjecten staan er artikels (aankondigingen, dossiers, overheidsteksten, praktijkvoorbeelden, verslagen, besprekingen enzovoort), docs (lesmateriaal, syllabi, lesvoorbereidingen, presentaties), sites (educatieve en informatieve sites, verzamelingen van weblinks) en software.

Onder i-Oefeningen vind je interactieve oefeningen, bijvoorbeeld gemaakt met HotPotatoes, jClic, eXe, WAI-NOT, Xerte, Wintoets, Flash of online-oefeningen.

Definities van begrippen in verband met taal en onderwijs met verwijzingen naar publicaties staan onder lemma.

Multimedia bevat beelden, video (educatieve videofragmenten, praktijkvoorbeelden) en audio (educatieve audio, interview, kinderliedje, praktijkvoorbeeld).

Onder Bib vind je informatie over fysiek ontleenbaar materiaal.

Alle bijdragen vallen onder het opnamebeleid en de kwaliteitscriteria van KlasCement

Wie kan bijdragen inzenden?

Elk geregistreerd lid kan bijdragen inzenden. Na moderatie worden de goedgekeurde bijdragen gepubliceerd. Elke inzender krijgt een bericht over de goed- of afkeuring van de bijdrage.

Hoeveel kost het?

Lid worden, leerobjecten vinden en downloaden van de talensite en bijdragen leveren is gratis. Een nieuw lid krijgt 1000 punten bij registratie. Per bijdrage waarvan je de details opvraagt, verlies je 2 punten, maar wie een reactie post, een score geeft of een bijdrage toevoegt krijgt meteen een pak punten bij.

Is er feedback bij de bijdragen?

Leden kunnen een score geven aan een bijdrage (1 tot 5 sterren). Je kunt de bijdragen sorteren op het aantal sterren. Leden kunnen ook een reactie posten bij een bijdrage en je kunt sorteren op het aantal hits.

Waar vind ik meer info over KlasCement?

De missie en geschiedenis van KlasCement