Lingvo.info : Talen in de EU


Interactieve webstek gefinancierd door de Europese Commissie met tal van inlichtingen over de EU-talen en ondersteuning van meertaligheid op het internet.

Lingvo.info is beschikbaar in ± twintig talen met:

  • grammaticale, lexicale en culturele informatie over de vierentwintig officiële EU-talen;
  • informatie en links die de lezer toelaten in het hart van de gekozen taal te dringen en hem verwijzen naar cursussen en projecten op het internet;
  • interessante, amusante en ludieke informatie met betrekking tot talen in het algemeen.

Leerkrachten vinden er lesplannen voor opvoeding tot meertaligheid.

Het projectteam bestaat uit negen deelnemers uit zeven landen en is samengesteld rond vier kernleden die geregeld samenwerken rond meertaligheid in de EU en gratis meertalige websites maken om talen te leren.

Volgens de samenstellers heeft iedereen recht op gratis didactisch materiaal in zijn eigen taal. Het leren van meerdere talen is immers noodzakelijk om cultuur en erfgoed van anderen te begrijpen en te waarderen. In de EU is er een groeiende nood aan het stimuleren van andere talen dan het Engels omdat zij meer en meer hun plaats verliezen in de meeste officiële onderwijssystemen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
De lat hoog voor talen bevat leermiddelen voor taalvakken en CLIL (zaakvakken in een vreemde taal). Het is mogelijk om op taalvaardigheid te zoeken.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Andere functie