Bewust verbruiken

Op 27 november 2020 organiseert MOS #MissieMinder, een gloednieuwe actiedag voor scholen die leerlingen laat kennismaken met de Piraminder.

Ga je mee op #MissieMinder? 

Wil jij van je basisschool of secundaire school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving maken, samen met de leerlingen en het brede netwerk van de school? Dan mag je ruggensteun verwachten van onder andere MOS. 

Onder de noemer #MissieMinder lanceert MOS een nieuwe, jaarlijkse actiedag voor scholen. In 2020 is het centrale thema voedselverspilling. Het figuurtje Pira de rat zet dat thema mooi in de verf. 

Omdat de actiedag in 2020 in de Europese week van de afvalvermindering valt én samenvalt met de koopwoede op Black Friday, kun je het thema ook gaan verruimen tot: verspilling en overconsumptie tegengaan. 

Hoe kun je als school meedoen?

Organiseer een actie met je school, een klas of een groepje leerlingen. Laat je inspireren door de acties op de “soldenlijst” van MOS of kom met een eigen actie voor de dag. Tips om educatief aan de slag te gaan met je lagere school of secundaire school vind je hier: 

Nog meer inspiratie 

MOS heeft nog veel meer informatie en materiaal voor je klaarstaan, gewoon hier op KlasCement. Daarnaast kan je een kijkje nemen op de deelsite met focus op gezonde en duurzame voeding op school. Oh, en wist je van het bestaan van de Europese Week van de afvalvermindering af? Die loopt van 21 tot 29 november 2020 en is een extra kans om deze milieuvriendelijke lesonderwerpen in je klas te brengen.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 30-10-2020
soeppot, mes en soepgroenten Pixabay

Leermiddelen (78)

|
Handmatig | Datum | Score