Bewust verbruiken

Na drie succesvolle actiedagen over bewust verbruiken in 2020, 2021 en 2022, gaat MOS Vlaanderen samen met heel wat scholen op 24 november 2023 voor de vierde keer op #MissieMinder. Dit jaar plaatsen we het thema hebbedingen in de schijnwerpers.

Ga mee op #MissieMinder

Veel spullen die we hebben, hebben we niet eens echt nodig. Waarom kopen  we ze dan? Voor de productie en het transport van al die hebbedingen zijn veel grondstoffen en energie nodig. Al die hebbedingen verdwijnen ook snel tussen het afval. Ze gaan rap stuk, blijven in de kast liggen of we vinden ze niet meer leuk en gooien ze weg. Ook voor de inzameling en verwerking van afgedankte spullen, is er veel energie nodig. Dat kan beter, toch?
De belangrijkste dingen in het leven zijn immers geen dingen.

Ga je mee op #MissieMinder? Niet toevallig valt deze actiedag van MOS Vlaanderen in de Europese Week van de Afvalvermindering en op Black Friday. #MissieMinder biedt een antwoord op de koopwoede die samengaat met Black Friday en de afvalberg die erdoor wordt gecreëerd.

Zo doe je mee

  • Organiseer een actie met je school, een klas of een groepje leerlingen.
    Laat je inspireren door de acties op onze 'soldenlijst' of kom met een eigen actie voor de dag.
  • Registreer je actie en maak kans op een leuke prijs.
  • Maak de actiedag zichtbaar op en rond je school. Gebruik het campagnemateriaal.
  • Toon dat je meedoet door de actie met de hashtag #MissieMinder te delen op social media.
  • Alles wat je nodig hebt, staat op de website van MOS Vlaanderen.

Nog meer inspiratie

MOS heeft nog veel meer informatie en materiaal voor je klaarstaan, ook gewoon hier op KlasCement. Oh, en wist je van het bestaan van de Europese Week van de afvalvermindering af? Die loopt van 18 tot 26 november 2023 en is een extra kans om deze milieuvriendelijke lesonderwerpen in je klas te brengen.

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Pixabay