Codefestival 2023: Programmeren en coderen in het onderwijs

EU Code Week: 7-22 oktober 2023 

De EU-programmeerweek is een initiatief waarin creativiteit, probleemoplossing en samenwerking worden gestimuleerd door middel van programmeren en andere technische en digitale activiteiten. Het idee erachter is om programmeren bereikbaarder te maken en om mensen te laten zien hoe je ideeën met programmeercode tot leven kunt brengen. De Code Week wil digitale vaardigheden ontwikkelen en gemotiveerde mensen bij elkaar brengen om te leren.

Save the date!

Op 9 oktober 2023 is er een volgende editie van het Codefestival. We hopen jullie daar te ontmoeten. Het wordt een dag vol interessante workshops, inspirerende sprekers en boeiende praktijkvoorbeelden.

Geef je les in de derde graad van het lager onderwijs of in de eerste graad van het secundair onderwijs? Doe mee aan onze wedstrijd en win een workshop voor jouw klas! 

Code Week 2022: toolkit

In de EU Code week ga je aan de slag met programmeren en coderen op school. Bekijk de Code Week toolkit van 2022 om inspiratie op te doen voor mogelijke activiteiten. 

Waar vind je nog info en materiaal?

Voorbije Codefestivals

In 2016, 2017 en 2022 was er een Codefestival met keynotes, hands-on sessies, praktijkvoorbeelden, demo's en nieuw materiaal. De presentaties kan je via onderstaande links nog eens raadplegen.

Nog meer leermiddelen vind je hieronder.

Kies jouw doelgroep

Door KlasCement | Bijgewerkt:
EU Code Week