Dag van de Wetenschap

Een leven zonder wetenschap en technologie? Dat is er één zonder auto, zonder medicijnen, zonder bril en zonder smartphone. Moeilijk in te beelden, toch? Dagelijks creëren tal van onderzoekers nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Tijdens de Dag van de Wetenschap, op zondag 26 november 2023, ontdek je wat we allemaal aan wetenschap en technologie te danken hebben én welke innovaties ons nog te wachten staan. Dit jaar weer helemaal (a)live and kicking, met tal van activiteiten op verschillende locaties.

Wat kan je beleven op de Dag van de Wetenschap?

Op de Dag van de Wetenschap mag je achter de schermen piepen van verschillende bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doecentra en onderzoeksinstellingen. Je stapt labo’s binnen, betreedt ‘heilige’ onderzoeksgrond, speurt de hemel af, tuurt door microscopen, bladert door verslagen … Met tal van demo’s, tentoonstellingen en experimenten tonen de wetenschappers waarmee ze bezig zijn, en via workshops en proefjes kan ook jij ermee aan de slag.

Op dagvandewetenschap.be kan je, nadat je een thema hebt gekozen, filteren op leeftijd, thema en soort activiteit. Tip: als je je registreert, dan kan je een profiel met persoonlijke voorkeuren aanmaken en een lijst met lievelingsactiviteiten samenstellen. 

Wetenschap en technologie op KlasCement

Ontdek de kracht van STEM-onderwijs en inspireer de toekomstige generatie innovators! Integreer wetenschap, techniek, engineering en wiskunde om creatief denken en probleemoplossende vaardigheden te stimuleren en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Laat je overstelpen met bruikbaar lesmateriaal en tips op kiezenvoorSTEM.be.

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Technopolis