Jouw aangepast aanbod voor interdisciplinair werken (dko)

Via KlasCement krijg je (aangepaste) inhoud en inspiratie voor jouw lessen in het deeltijds kunstonderwijs, want verschillende van je collega's én organisaties bewijzen dat leren vanop afstand ook doenbaar is voor dko. Ontdek hieronder wat er mogelijk is voor je lessen domeinoverschrijdende initiatie en interdisciplinair leren. Hier vind je materiaal voor de kleinsten (de eerste graad binnen het nieuwe decreet) dat geschikt is om te gebruiken tijdens afstandsleren, maar ook materiaal voor kinderen, jongeren en volwassenen waarbinnen interdisciplinair wordt gewerkt over de grenzen van de domeinen heen. 

Inspiratie

Naast heel wat interessante online programma's om je leerlingen zelfstandig mee te laten werken, vind je hier een waaier aan instructiefilmpjes en lesideeën. Zo leert meester Kevin zijn jonge volgertjes keukenmaterialen gebruiken om te musiceren. Terwijl meester Bob ze aan het tekenen zet. Pas de lesideeën aan aan jouw klaspraktijk. 

Wil je je leerlingen speels in aanraking laten komen met échte kunstenaars? Neem dan een kijkje in de lesmappen van de Filharmonie, laat ze online echte musea ontdekken of help ze de kunstenaars in zichzelf ontdekken met de lesplannen van Vuile Vingers. 

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Pixabay