Duaal leren in de harde sectoren

In de "harde" of "sterke" sector biedt duaal leren tal van voordelen. Zo is de maakindustrie steeds op zoek naar talentvolle en geschoolde arbeidskrachten. Duaal leren biedt leerlingen de kans om op de werkvloer de kneepjes van het vak te leren via ervaringsdeskundigen. Door duaal leren krijgen de leerlingen de kans om al doende te leren en te groeien in hun bekwaamheid. Ze leren snel en efficiënt door te werken in een professionele omgeving. Daarnaast krijgen ze de kans om sociale vaardigheden te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. 
Duaal leren biedt ook heel wat voordelen voor technische bedrijven. Ze kunnen op deze manier investeren in jongeren en hen opleiden tot gekwalificeerde professionals. Duaal leren biedt tal van voordelen voor zowel de leerlingen als de bedrijven

Lesmateriaal op maat

De verschillende sectororganisaties maakten ondertussen al werk van het aanmaken en verzamelen van bruikbaar materiaal. Zo zorgde het ESF-project Duaal Intersectoraal voor een verzameling leermiddelen en nuttige documenten die ontwikkeld werden dankzij een samenwerking tussen vijf sectororganisaties (Constructiv,  Educam,  Mtech+, Volta , Woodwize).

Aan de slag met duaal leren?

Heb je interesse in duaal leren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan een kijkje op www.duaalleren.vlaanderen voor meer informatie. Wanneer je specifieke vragen hebt, kan je je richten naar de betrokken sectororganisatie.  
Je kan de sectororganisaties volgen op KlasCement.

Door KlasCement | Bijgewerkt:
duaalleren.vlaanderen