Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs)
In september 2015 spraken alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties met elkaar af om tegen het jaar 2030 zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) te halen. Partnerschap krijgt een heel belangrijke plaats in de SDGs, precies omdat iedereen nodig is om de doelstellingen te bereiken: overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, burgers, en ook scholen!
Wegwijs in superdiverse wereld
Maar hoe maak jij je leerlingen op een boeiende manier wegwijs in de complexe duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs)? Hoe kunnen je leerlingen en jij als leraar nadenken vanuit het perspectief van een superdiverse wereld? Hoe kan het onderwijs het fundament leggen voor toekomstige duurzame samenlevingsmodellen? Kom het te weten op de jaarlijkse Teachup!2030 van BeGlobal en MOS.
Dit is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school en spoort leraren, educatief personeel en educatieve aanbieders aan om aan de slag te gaan met duurzame en mondiale thema’s. De SDGs vormen de inhoudelijke leidraad.
Educatief materiaal
Via deze themapagina maak je kennis met het aanbod van vele organisaties dat aansluit bij één of meerdere SDGs en met interessante educatieve materialen over de SDGs.
In het lesmateriaal onderaan deze pagina vind je een verzameling die door de organisatie zelf werd geselecteerd. Laat het een uitnodiging zijn om duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in je klas en bij je leerlingen te brengen.
Dit zijn de organisatoren van Teachup!2030:
![]() |
beglobal.enabel.be | |
![]() |
mosvlaanderen.be |
Aanbod van andere interessante organisaties op KlasCement:
