Gebruik EDUboxen VRT via KlasCement

VRT wil jongeren informeren rond maatschappelijk relevante thema’s. Dat doet VRT o.a. via het secundair onderwijs met de EDUbox, een educatief concept van VRT NWS. De EDUbox is een kant-en-klaar pakket voor jou als leraar: gelinkt aan de eindtermen en sleutelcompetenties.

Van theorie tot praktijkoefeningen met EDUboxen

De EDUbox kan je in groep gebruiken, maar ook individueel en via afstandsonderwijs. De verschillende boxen zijn gevuld met fiches, die zowel fysiek als digitaal en in interactieve vorm beschikbaar zijn. Deze fiches bevatten stukjes theorie, praktijkoefeningen en opdrachten in combinatie met een uitgebreid digitaal luik. Zo dompel je je klas onder in boeiende thema’s met interactieve leerervaringen op maat van jongeren, verrijkt met audiovisueel materiaal en VRT-experten.

Met de EDUbox leggen experts moeilijke concepten uit 

Elke EDUbox draait rond één thema dat wordt uitgewerkt i.s.m. sterke partners: experten zoals Tom Van de Weghe, Hanne Decoutere en Michaël Van Droogenbroeck leggen moeilijke concepten uit, het audiovisueel materiaal op maat van je leerlingen en de digitale tools zorgen voor veel afwisseling. Nog meer info over de EDUbox en het bestaande aanbod vind je op edubox | VRT.be. Hieronder ontdek je meteen de verschillende boxen op KlasCement. 

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Logo EDUbox van VRT