Klimaatverandering: jouw lesmateriaal

Hoge energieprijzen, lange periodes van droogte, overstromingen… tonen ons dat we het anders moeten aanpakken. Steeds meer mensen trekken het zich aan en zetten zich daarom in voor een gezonder klimaat. En dat mag gezien worden! Tijdens #iktrekhetmijaan (vroeger bekend als Dikketruiendag) zetten we alle klimaatacties in de kijker.  

#iktrekhetmijaan vertelt een hoopgevend verhaal van vele herkenbare, haalbare en impactvolle klimaatinspanningen. Zo inspireren we en zetten we ook anderen aan tot actie. Waarom? Omdat we het ons aantrekken, die klimaatverandering, en samen een groot verschil kunnen maken. Ook jouw school is een cruciale motor voor ambitieuze klimaatacties. Trek jij het je ook aan? Laat dan in de week van 29 januari tot 4 februari 2024 weten hoe jullie school zich inzet voor het klimaat en daag andere scholen uit om ook mee te doen! Wat we kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten.

#iktrekhetmijaan is een initiatief van Departement Omgeving en MOS - duurzame scholen, straffe scholen

Hoe meedoen aan #iktrekhetmijaan?

  • Bedenk welke klimaatacties jij met je school tijdens de tweede editie van #iktrekhetmijaan in de kijker wil plaatsen.
  • Registreer jullie deelname via www.mosvlaanderen.be/iktrekhetmijaan en maak kans op een leuke prijs!
  • Maak een filmpje waarin jullie vertellen welke klimaatacties jullie ondernemen
  • Daag in het filmpje ook 3 andere scholen uit om ook mee te doen aan #iktrekhetmijaan. Zet samen met MOS een hele golf in beweging!
  • Deel jullie filmpje in de week van 29 januari tot 4 februari 2024 op social media met de hashtag #iktrekhetmijaan en inspireer andere scholen.

Brei een educatief luik aan #iktrekhetmijaan

Brei een educatief luik aan #iktrekhetmijaan en draag op die manier bij aan klimaateducatie. Verdiep je met je school, klas of een groepje leerlingen in het thema klimaat alvorens een klimaatactie op te zetten. Op deze themapagina vind je de leermiddelen die je hierbij kunt inzetten

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Bron