Kunstendag voor Kinderen

Kinderen tot 12 jaar proeven op de Kunstendag voor Kinderen de hele dag van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst (of een combinatie ervan), en dit samen met hun (plus)ouders, grootouders, ooms, tantes, broers en zussen. Met meer dan 300 activiteiten is je vervelen gewoonweg geen optie. Maureen Vanherberghen, bekend van Ketnet-serie Helden en Q-Music, is enthousiaste ambassadrice van de editie van 2022.

Een volledige dag in het teken van kinderen en kunst

Kunstendag voor Kinderen, een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media, wil de participatie van kinderen aan het kunstenaanbod bevorderen. Kinderen leren anders kijken naar de wereld om hen heen en doen dingen die onmogelijk lijken. Kinderen zijn daarenboven het publiek van morgen. Met een recordaantal activiteiten (meer dan 300!) wordt kiezen tussen al dat leuks geen koud kunstje. 

Jan Jambon, Vlaams minister van Cultuur: “Kinderen van jongs af aan in contact brengen met kunst en cultuur heeft een positief effect op hun ontwikkeling. Ik ben dan ook zeer verheugd om te zien dat meer dan 230 cultuurorganisaties en lokale besturen een activiteit organiseren op Kunstendag voor Kinderen. Dat is een record!”

Deze 11de editie van Kunstendag voor Kinderen, staat helemaal in het teken van 'Natuur' en 'Natuurtalenten'. Brusselse en Vlaamse cultuurhuizen zetten de deuren wijd open en voorzien tal van leuke en creatieve activiteiten waarin de natuur centraal staat en waar kinderen volop hun (natuur)talenten kunnen ontdekken. 

Op de agenda in Vlaanderen en Brussel

Eropuit? De leukste activiteiten van Kunstendag voor Kinderen vind je online. Een workshop breakdance, takfiguurtjes maken of kunstige koekjes en cakejes bakken. Het Urban Center in Brussel, het Belfort in Gent of AMUZ in Antwerpen. Er valt heel wat te beleven en er is voor elk wat wils! 

Zelf kunstig werken rond natuur en natuurtalenten

De Kunstendag voor Kinderen gemist, maar je wil toch nog kunstig aan de slag rond natuur en natuurtalenten? Dan vind je hieronder inspiratie om een eerste aanzet te geven.

Door Elien Deley | Bijgewerkt:
Kunstendag voor Kinderen