Kwaliteitsontwikkeling binnen het deeltijds kunstonderwijs

Op deze pagina kan je je een weg banen door het onderzoek rond kwaliteitsontwikkeling in het deeltijds kunstonderwijs. Op de website van Onderwijs Vlaanderen vind je meer duiding over het opzet van het onderzoek. In dit rapport onderzochten medewerkers van UCLL (Erik Schrooten) en KUL HIVA (Evelien Storme en Lode Vermeersch) in opdracht van het Departement Onderwijs en Vorming in 2022-2024 het thema kwaliteitsontwikkeling in het deeltijds kunstonderwijs.

Globaal overzicht

Zin in lectuur en nieuwsgierig naar het volledige rapport? Lees dan het volledige onderzoek

Gebruik in jouw academie

Wil je ontdekken hoe je met instrumenten en met een implementatieroute het onderzoeksrapport concreet maakt in je academie? Lees dan de hoofdstukken rond de toelichting bij de instrumenten en de fictieve casussen en routeplanner kwaliteitsontwikkeling.

Oriënteren

Wil je eerst oriënteren, dan kan je in de inleiding het doel, de doelgroep en de opbouw van dit onderzoek lezen.

Referentiekader onderwijskwaliteit

Ben je op zoek naar een toelichting over het referentiekader onderwijskwaliteit, de verschillende kwaliteitsverwachtingen en hun samenhang? Lees dan het hoofdstuk over het OK.

K1

Wil je op je academie aan de slag gaan met kwaliteitsverwachting K1: de school ontwikkelt haar kwaliteit vanuit een gedragen visie die vertaald is in de onderwijsleerpraktijk? Lees dan dit hoofdstuk met de nodige achtergrond, instrumenten en inspirerende fictieve casussen.

K2

Wil je op je academie aan de slag gaan met kwaliteitsverwachting K2: de school evalueert haar werking cyclisch, systematisch en betrouwbaar vanuit de resultaten en effecten bij de lerenden? Lees dan dit hoofdstuk met de nodige achtergrond, instrumenten en inspirerende fictieve casussen.

K3

Wil je op je academie aan de slag gaan met kwaliteitsverwachting K3: de school borgt en ontwikkelt de kwaliteit van de onderwijsleerpraktijk? Lees dan dit hoofdstuk met de nodige achtergrond, instrumenten en inspirerende fictieve casussen.

Aanbevelingen

Wil je te weten komen welke suggesties de onderzoekers geven? Lees dan de lessen voor de toekomst.  

Methodologie

Wil je achterhalen hoe de onderzoekers hun onderzoek opbouwden en tot deze resultaten gekomen zijn? Lees dan de methodologie.

Door Elien Deley | Bijgewerkt:
©scyther5/istock/Getty Images Plus/via Getty Images