Leraar zijn of worden: tips, info en lesmateriaal

Vlaanderen zal de komende jaren van het kleuter- tot het secundair onderwijs nood hebben aan heel wat gemotiveerde en gepassioneerde leraren. De komende jaren zal het dan ook belangrijk zijn om nieuwe leraren zoals jou aan te trekken voor een duurzame loopbaan in het onderwijs. 

Lesgeven is alles geven 

Lesgeven is meer dan leerstof geven. Het is het beste van jezelf geven om het beste uit je leerlingen te halen. Het is je vakkennis en je expertise delen met de experts van morgen. Het is je leerlingen uitdagen en door hen uitgedaagd worden, zodat zij straks sterk staan en positief omgaan met wat ze op hun bord krijgen. Het is kansen geven en blijven geven. Lesgeven is samen de toekomst vormgeven.

Campagnewebsite

Meer werkzekerheid 

Startende leraren krijgen ook meer werkzekerheid door de verderzetting van de lerarenplatforms en aanvangsbegeleiding is een recht en plicht.

Hoe gemotiveerd sta jij voor de klas? Onderstaand lesmateriaal zal je op weg helpen bij de vele lesonderwerpen die je op je bord krijgt als leraar. Op zoek naar een geschikt moment om het over leraar zijn en lesgeven te hebben in de klas? Wel, op 5 oktober is er de Dag van de Leraar

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Getty Images