Leraar zijn of worden: tips, info en lesmateriaal

Vlaanderen zal de komende jaren van het kleuter- tot het secundair onderwijs nood hebben aan heel wat gemotiveerde en gepassioneerde leraren. Jaarlijks loopt dit op tot zo’n 5.000 tot 7.000 leraren. De komende jaren zal het dan ook belangrijk zijn om nieuwe leraren zoals jou aan te trekken voor een duurzame loopbaan in het onderwijs. 

Job met voldoening 

Leraar zijn is een job met heel wat voldoening, een job om fier op te zijn, een job waarmee je het verschil maakt voor jongeren, als een échte influencer. Onderzoek toont aan dat de invloed van jou als leraar op de onderwijsprestaties van leerlingen heel groot is, met een blijvende impact op het verdere leven van die jongeren. Jullie zijn de beste ambassadeurs om het lerarenberoep te promoten en andere te overtuigen om ook voor de job of opleiding te kiezen.

Meer werkzekerheid 

Startende leraren krijgen ook meer werkzekerheid door de verderzetting van de lerarenplatforms en aanvangsbegeleiding wordt een recht en plicht vanaf volgend schooljaar.

Hoe gemotiveerd sta jij voor de klas? Onderstaand lesmateriaal zal je op weg helpen bij de vele lesonderwerpen die je op je bord krijgt als leraar. Op zoek naar een geschikt moment om het over leraar zijn en lesgeven te hebben in de klas? Wel, op 5 oktober is er de Dag van de Leraar

Door KlasCement | Bijgewerkt: 19-11-2021
Getty Images