Efficiënt beheer van mobiele toestellen op school

Op heel veel scholen zijn mobiele toestellen of mobile devices niet meer weg te denken. Het toenemende gebruik van mobile devices op school vraagt dan ook om een oplossing om al deze toestellen efficiënt te beheren.

Welke apps mogen gebruikt worden en welke niet? Wat mogen leerlingen doen met het toestel? Moet je apps telkens op elk afzonderlijk toestel installeren? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen niet zelf aan de instellingen beginnen te prutsen? Wat doe je als je een toestel kwijt bent?

Het beheer van het steeds groter wordend aantal toestellen, vaak met verschillende besturingssystemen, wordt dus al snel een complexe en tijdrovende bezigheid voor de ICT-coördinator.

Probeer Mobile Device Management (MDM)

Een tool voor Mobile Device Management (MDM) gebruiken, is een oplossing. Door Mobile Device Management te implementeren, kan je laptops, tablets en Chromebooks verantwoord en efficiënt inzetten in de klas.

Via Mobile Device Management beheer en beveilig je de toestellen vanop afstand en kan je onder andere:

  • apps installeren en verwijderen;
  • apparaatinstellingen aanpassen;
  • gebruikersbeleid toepassen;
  • beveiligingsbeleid handhaven.

Met MDM kan je als ICT-coördinator of leraar apps klaarzetten voor leerlingen, meekijken op de schermen van leerlingen, apps en functies blokkeren, en zelfs het complete toestel blokkeren als dat nodig zou zijn in geval van verlies of diefstal.

De juiste MDM-software vinden, is soms een hele opgave. Op deze themapagina krijg je een overzicht van verschillende aanbieders van MDM.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 02-09-2019
Verschillende computerschermen op één afbeelding. Pixabay

Leermiddelen (24)

|
Sorteer
Datum | Score