Wereldmuziekdag: vier de meerwaarde van muziek

Muziek stimuleren in alle delen van de samenleving met aandacht voor vrede en vriendschap, dat was de kernboodschap van de oorspronkelijke initiatiefnemer van de Internationale Muziekdag of Wereldmuziekdag. Het verbaast wellicht niet dat de man zelf fervent violist was en ook zetelde als voorzitter in de Internationale Muziekraad. 

Swingend cijferen

We hoeven je niet meer te overtuigen van de meerwaarde van muziek in de klas. De online werkplaats Doe meer met muziek helpt je om in alle lessen muziek te integreren. Je bent vast wel benieuwd hoe je je rekenles of je les rond piraten al swingend kan brengen. 

Muziek brengt samen

Hoorde je al van The Earth Orchestra? Dit orkest, samengesteld uit muzikanten van over de hele wereld, is een prachtige opener als je de blik van je leerlingen op wereldmuziek wil verruimen. Combineer daarbij de lesmap bij de afleveringen van De Orkestspecialist en je componisten in wording kunnen zeker hun hartje ophalen.


Toch eerder terughoudend en wil je op veilig spelen? Je vindt naast heel wat interessante online tools - online piano spelen, een zangkoor van blobs dirigeren, kleuren laten swingen ... - ook instructiefilmpjes en lesideeën terug.

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Pixabay