Olympische en Paralympische Spelen

Ontdek de Educatieve Fiches van VIP2024 

Ga jij aan de slag met de Educatieve Fiches, ontwikkeld voor het lager onderwijs, in het kader van de campagne VIP2024? Dan breng jij de olympische en paralympische sfeer naar jouw klas! Denk samen met Bashir Abdi na over culturele diversiteit, zet net zoals Emma Plasschaert stappen naar meer duurzaamheid en ga net als Peter Genyn aan de slag met mentaal welbevinden en positiviteit. 

Met deze nieuwe fiches geven wij jou de handvaten om samen met jouw leerlingen na te denken over actuele en maatschappelijke thema’s. Dankzij onze campagne VIP2024 zijn deze telkens gelinkt aan een olympiër of paralympiër, en gaan ze hand in hand met actieve werkvormen. Op deze manier ga je samen met jouw leerlingen actief aan de slag met het thema Olympische en Paralympische Spelen. Tegelijk maak je hen bewust van actuele thema’s die verband houden met sport en de olympische waarden. 

Dompel je onder in de Spelen met VIP2024 

De inspiratiefiches dompelen je leerlingen helemaal onder in de fascinerende wereld van de Olympische en Paralympische Spelen. Tegelijkertijd verkennen ze relevante maatschappelijke thema’s waaronder duurzaamheid en klimaat, technologie en innovatie, mentaal welbevinden en diversiteit. Deze inspiratiefiches reiken verder dan enkel het sportieve aspect, en raken de kernwaarden van gelijkheid, respect, en vriendschap die het hart vormen van de olympische beweging. Samen ontdekken leerlingen de kracht van sport en de waardevolle lessen die de Spelen ons kunnen leren over de wereld van vandaag. 

De Educatieve Fiches VIP2024 zijn geschikt voor iedereen 

De fiches werden ontwikkeld voor het eerste tot en met het zesde leerjaar maar bieden de nodige flexibiliteit en differentiatiemogelijkheden om aan te sluiten bij diverse leeftijdsniveaus. Het verhaal kan makkelijk vertaald worden naar het niveau van je klas en ook de vragen, stellingen en opdrachten werden zo toegankelijk mogelijk uitgewerkt. De flexibele opzet biedt eveneens de mogelijkheid om zelf te bepalen welke onderdelen je behandelt en in welke volgorde. Op die manier werd geprobeerd om de fiches, of specifieke delen van de fiches, aanpasbaar te maken voor diverse onderwijsomgevingen, inclusief het buitengewoon lager onderwijs. 

Moev - VIP2024 lespakket

 

Deze themapagina werd samengesteld door KlasCement in samenwerking met MOEV en Sport Vlaanderen.

Door KlasCement | Bijgewerkt:
MOEV