Onderwijskiezer als hulp bij studiemogelijkheden en beroepen

Onderwijskiezer.be is een initiatief van de CLB’s van alle onderwijsnetten en wordt ook ondersteund door het Departement Onderwijs en Vorming.
De website biedt netoverschrijdende en neutrale informatie over het onderwijslandschap in Vlaanderen en Brussel.

Brede waaier: van studierichting tot zelftests 

De leerling, student, leraar, leerlingbegeleider ... vindt een brede waaier aan informatie terug op Onderwijskiezer.be. Denk maar aan informatie over de scholen van het basisonderwijs of secundair onderwijs – gewoon en buitengewoon – of over de instellingen voor volwassenenonderwijs of hoger onderwijs. Je leest er niet alleen waar gestudeerd kan worden, maar ook volgens welk systeem of wat. Bij elke studierichting staat informatie over de toelatingsvoorwaarden, lessen en attesten.

Als geïnteresseerde bezoeker kan je ook even vooruitblikken op de toekomst na het studeren, bijvoorbeeld via de mogelijke beroepen of informatie voor schoolverlaters. Je vindt er verder één en ander terug over de Centra voor Leerlingenbegeleiding die met scholen, leerlingen en ouders samenwerken. Lees ook meer over het 'drempelverlagende' initiatief CLBch@t.

Ook voor wie studeren of een diploma halen niet vanzelfsprekend is, vind je passende informatie op Onderwijskiezer, bijvoorbeeld voor de volwassene die alsnog een diploma wenst te behalen. 

Op zoek naar inspiratie 

Onderwijskiezer geeft inspiratie rond verder studeren of verkenning van belangstelling, interesses of studiehouding. Je zoekt er verder naar interessante zelftests, vragenlijsten of andere materialen in het kader van onderwijsloopbaanbegeleiding. Dat kan je ook doen via de leermiddelen op KlasCement. Je vindt hieronder links naar informatie over schoolkeuze, studiekeuze, de stap naar de arbeidsmarkt ...

TIP: Maak handig gebruik van de filters op deze themapagina!

Door Onderwijskiezer | Bijgewerkt:
Bron