Onderwijskiezer als hulp bij studiemogelijkheden en beroepen

Onderwijskiezer is een initiatief van de CLB’s van alle onderwijsnetten. De website wordt ook ondersteund door het Departement Onderwijs en Vorming.
Via Onderwijskiezer.be bieden we netoverschrijdende en neutrale informatie aan over het onderwijslandschap in Vlaanderen en Brussel.

Brede waaier: van studierichting tot zelftests 

Je vindt er een heel brede waaier aan informatie terug. Denk maar aan informatie over de scholen van het basisonderwijs of secundair onderwijs – gewoon en buitengewoon – of over de instellingen voor volwassenenonderwijs of over hoger onderwijs. Je vindt er niet alleen terug waar je kan studeren, maar ook volgens welk systeem of wat je kan studeren. Bij elke studierichting staat informatie over de toelatingsvoorwaarden, lessen en attesten.

Als geïnteresseerde bezoeker kan je ook even over het muurtje kijken naar de toekomst na het studeren, bijvoorbeeld via de mogelijke beroepen of informatie voor schoolverlaters. Je kan ook een en ander terugvinden over de Centra voor Leerlingenbegeleiding die met scholen, leerlingen en ouders samenwerken, of je oor te luisteren leggen bij de CLBch@t.

Ook wanneer studeren of een diploma halen niet vanzelfsprekend is, kan je op Onderwijskiezer informatie vinden, bijvoorbeeld wanneer je als volwassene alsnog je diploma wenst te behalen. 

Op zoek naar inspiratie 

Ben je op zoek naar inspiratie rond verder studeren of wil je je belangstelling, interesses of studiehouding verkennen, dan kan je niet alleen op Onderwijskiezer terecht om te zoeken naar interessante zelftests, vragenlijsten of andere materialen in het kader van onderwijsloopbaanbegeleiding. Dat kan je ook doen via de leermiddelen op KlasCement. Je vindt hieronder links naar informatie in verband met schoolkeuze, studiekeuze, de stap naar de arbeidsmarkt, enz.

TIP: Maak handig gebruik van de filters op deze themapagina!

Door Onderwijskiezer | Bijgewerkt:
Bron