Platformen voor oudercommunicatie (en meer) in basisonderwijs

Wil je louter communiceren met ouders?

Met Gimme en ParentCom verloopt de communicatie via een (betalende) app op je smartphone.
Je kan ook gewone mailgroepen maken op basis van de software voor leerlingadministratie. 

Ben je op zoek naar meer dan communicatie?

Questi, G Suite for Education, Seesaw en Smartschool zijn uitgebreide pakketten.
Questi is een zorgplatform, leerlingvolgsysteem, digitale schoolagenda, rapportenmodule en een tijdelijk gratis communicatieplatform voor ouders. Binnen Questi kan je niet voor online lessen zorgen. 

Het gratis G Suite for Education biedt met Google Classroom en Google Meet veel mogelijkheden om afstandsleren te organiseren. In Google Classroom kan je aan elke leerling ‘voogden’ toekennen. Zo zijn de ouders steeds op de hoogte van het schoolwerk. Je vindt hier echter geen zorgplatform, leerlingvolgsysteem of ‘doelenagenda’ voor leraren. 

Seesaw is een tool die leraren, studenten én ouders ondersteuning biedt bij het online leren. Zo kunnen leerlingen er hun werkblaadjes, foto's en geluidsopnames uploaden zodat leraren feedback kunnen geven. Ouders staan in contact via Seesaw for Families

Smartschool is een betalend totaalpakket voor onderwijs. Ze richten zich vooral op het secundair onderwijs en hebben ook een aanbod voor lagere scholen. Leerlingvolgsysteem, schoolagenda, berichtensysteem en oudercommunicatie zitten erin vervat. Sinds kort kan je ook Smartschool Live gebruiken om aan afstandsleren te doen. 

Door KlasCement | Bijgewerkt: 11-01-2021
Verschillende computerschermen telkens met één persoon in beeld. De computerschermen zijn met lijnen aan elkaar verbonden. Pixabay