Poëzie in de klas: jouw lesmateriaal

Ook in de klas kan de liefde voor poëzie overgebracht worden. Er is voor ieder wat wils. Want vergis je niet: naast voorleesmomenten zijn er verschillende andere werkvormen om poëzie een plek te geven in de klas of op school.

Cultuur op school

Op zoek naar een geschikt moment om het over poëzie en cultuur te hebben in de klas? Wel, van 25 januari tot en met 31 januari is er de jaarlijkse Poëzieweek. Vergeet natuurlijk ook de Wereldpoëziedag niet, die volgt op 21 maart. Maar eigenlijk is elk moment goed om poëzie in je klas te brengen. Wist je trouwens dat dit schooljaar (2023-2024) het Schooljaar van het Nederlands is?

Poëziesterren basisonderwijs

Tijdens dit tweejaarlijks event bekroont een vakjury de beste, recente Nederlandstalige kinderpoëziebundel van de afgelopen 2 jaar met de Gouden Poëziemedaille. Leerlingen uit het basisonderwijs kennen Poëziesterren toe. Per graad kiezen leerlingen uit kleuter- en lagere school hun favoriete gedicht. 

Heb jij ook zin om deel te nemen aan deze publieksprijs? Schrijf je tot en met 31 januari 2024 in en laat je leerlingen in de week van 21 maart 2024 meestemmen voor het mooiste gedicht. Als leerkracht ontvang je de gedichten op A3-formaat en een gedetailleerde lesbrief zodat je vlot aan de slag kan!

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Getty Images