Seksuele voorlichting: jouw lesmateriaal

Zenuwachtig gelach, geschuifel op de stoel ... Seksuele voorlichting in de klas gaat meestal niet onopgemerkt voorbij. Toch is het een heel belangrijk onderwerp. Gebruik het (les)materiaal om je leerlingen belangrijke levenslessen mee te geven. Relationele en seksuele vorming helpt jongeren namelijk om gezonde seksuele relaties te hebben. 

Op zoek naar een geschikt moment om het over seksuele voorlichting en anticonceptie te hebben in de klas? Wel, op 26 september is er Anticonceptiedag. Of Wereld Aids Dag op 1 december. 

Genuanceerd lesgeven over HIV

In Vlaanderen is HIV gemakkelijk te onderdrukken met medicatie. Iemand die elke dag de medicatie neemt is zelfs niet meer besmettelijk! In derdewereldlanden zijn deze medicatie en condooms niet steeds voorhanden. Sensoa zet je op weg om een genuanceerde les over HIV en aids te geven. Je kan zelfs gratis materialen bestellen om meteen te gebruiken in je les.

Anticonceptie? Help jongeren kiezen

Er zijn in Vlaanderen heel wat anticonceptiemiddelen beschikbaar voor jongeren. Maar hoe help je jongeren om het anticonceptiemiddel te kiezen dat het best bij hen past? Sensoa zet graag enkele lesmaterialen voor jou op een rijtje. Ook voor dit onderwerp kan je gratis materialen bestellen om te gebruiken.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 11-09-2019
Verschillende condooms in allerlei kleuren. Pixabay

Leermiddelen (18)

|
Handmatig | Relevantie | Datum | Score