STEM-projecten voor secundair onderwijs: informatie en lesmateriaal

We vragen ons allemaal af hoe een robot zoals Robot ‘Flippy’ 150 hamburgers per uur kan bakken en staan verbaasd te kijken naar een smarttoilet dat je nooit moet poetsen, maar dat jou schoonmaakt met warme lucht en warm water. Dit zijn allemaal STEM-projecten waar de componenten Science, Technology, Engineering en Mathematics op interdisciplinaire wijze met elkaar geïntegreerd zijn tot levensechte projecten.

In dit filmpje kom je meer te weten over STEM

Specifieke leerfilosofie

In deze projecten worden de STEM-componenten niet enkel aan elkaar gekoppeld, maar zit er ook een specifieke leerfilosofie achter die zich focust op de volgende competenties: probleemoplossend denken, creativiteit, kritisch denken en analyseren, teamwerk, digitale geletterdheid, ondernemen en communiceren.

Mee zijn in hoogtechnologische wereld 

De ontwikkeling van deze leercompetenties zijn onontbeerlijk om mee te zijn in de hoogtechnologische wereld van vandaag. Op deze themapagina zijn leermiddelen gebundeld die verschillende STEM-componenten op interdisciplinaire wijze integreren en waarbij gestreefd wordt naar het ontwikkelen van deze competenties.

 

Kies jouw doelgroep

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Getty Images