Jouw speelplaats, een woestijn of modderpoel?

Speelplaatsen zijn vaak grijs, staan vol plassen en als de zon fel schijnt, gaat iedereen er aan het zweten. In een veranderend klimaat is het belang van een groene, gezonde schoolomgeving niet te onderschatten. Ook in onze Belgische watercyclus kunnen speelplaatsen een rol spelen: door te ontharden geven we water en groen de ruimte die ze verdienen. 

Ga met jouw school de uitdaging aan en neem deel aan een kleine onthardingsactie op de speelplaats tot een hele make-over. Toon zo jullie betrokkenheid bij duurzaam waterbeheer, zowel hier als elders in de wereld.  

Waarom is dit belangrijk? 

Water is een kostbaar goed en een onmisbare hulpbron voor al het leven op aarde. Door bewust om te gaan met water kunnen we bijdragen aan het behoud van ons milieu en toekomstige generaties een gezonde planeet achterlaten. 
 
Begin je met één tegel of pak je het juist groots aan? 
Samen zorgen we ervoor dat elke druppel telt! Laten we het goede voorbeeld geven en anderen inspireren om ook actie te ondernemen voor duurzaam waterbeheer in België. 

Wereldwaterdag 

Zet jij water op school graag mee in the picture? Noteer 22 maart alvast in je kalender en save the date! Want dan vieren we samen feest met #wereldwaterdag@school. Ontdek de campagne op www.wereldwaterdagatschool.be.   

Deze themapagina werd samengesteld door KlasCement in samenwerking met GoodPlanet, Join For Water en MOS. De focus van deze themapagina ligt op waterinfiltratie. Meer info over ander aspecten van speelplaatsvernieuwing vind je op de themapagina Een speelplaats met toekomst - KlasCement 

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Pixabay