Wat na het secundair onderwijs?

Het is belangrijk dat laatstejaars van het secundair onderwijs een doordachte keuze kunnen maken over wat ze na het middelbaar willen doen. Daarom geeft departement Onderwijs & Vorming jaarlijks de publicatie Wat na het Secundair Onderwijs uit om hen te helpen bij hun studiekeuze.

De brochure

Leerlingen vinden er een overzicht van de verschillende mogelijkheden na het secundair, concrete info en opleidingen, organisaties en tools die kunnen helpen bij het maken van een keuze en inspiratie en tips voor wie meteen wil gaan werken.

Download de brochure

De website

Met je laatstejaars aan de slag rond studie- of beroepskeuze?
Op de website van Onderwijs.Vlaanderen vind je een overzicht van alle opties, info en tools, maar ook inspirerende verhalen en getuigenissen.

Deze themapagina

Hieronder verzamelden we links, presentaties, extra info en leermiddelen die je kan gebruiken in je lessen.

De Studie-informatiedagen (SID-in)

Laatstejaars secundair onderwijs kunnen in januari en februari kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden op de Studie-informatiedagen (SID-in) . Check de kalender voor de juiste data.
Op pagina 13 & 14 van de Wat na het Secundair Onderwijs-brochure vind je een handige checklist terug die je leerlingen kunnen gebruiken ter voorbereiding van hun bezoek aan de SID-in. Op zoek naar nog meer voorbereidingstools en -info? Check https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/sid-in/met-je-klas-naar-de-sid-in/voorbereiding-van-je-klasbezoek.

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Unsplash