Week van de Bij: informatie en lesmateriaal

Van zondag 29 mei tot en met zondag 5 juni 2022 organiseerde het Departement Omgeving de Week van de Bij. Deze prikkelweek wil burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot positieve acties ten voordele van bijen. Die vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven.

Bijenhelden breken uit

Tijdens de Week van de Bij neem je het op voor zowel de solitaire bijen en hommels als de honingbijen. Bijen verdienen aandacht in een breder biodiversiteitsverhaal. Ze vervullen immers een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Zo leeft 80 procent van de bijen onder de grond. Maar hoe meer verharde oppervlakten er zijn, hoe meer dakloze bijen. Ambassadeurs van Week van de Bij Dominique Persoone en Britt van Marsenille ruilen op de nieuwe affiche beton in voor bijenbloemen. Echte bijenhelden!

Doe mee met je school

Wil je in je school aan de slag rond de bij? Dan vind je heel wat inspiratie op de website van de Week van de Bij. Zo zijn er bijenposters, een spel, fiches met inspirerende activiteiten en andere educatieve pakketten

 

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Pixabay