Week van de Bij: informatie en lesmateriaal

Van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni 2024 organiseert het Departement Omgeving de Week van de Bij. Deze prikkelweek wil burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot positieve acties ten voordele van bijen. Die vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven.

Bijenhelden breken uit

Bijen hebben een belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Ze vinden moeilijk plaatsen om zich voort te planten en hebben te weinig voedsel door een gebrek aan nectar- en stuifmeelrijke bloemen. Ambassadeurs Dominique Persoone en Britt van Marsenille vragen aan iedereen om hun eigen tuin in te richten als B&B voor bijen!
Doe mee en kies als echte bijenheld voor een tuin waar bijen welkom zijn!

Doe mee met je school

Wil je in je school aan de slag rond de bij? Dan vind je heel wat inspiratie op de website van de Week van de Bij. Zo zijn er bijenposters, een spel, fiches met inspirerende activiteiten en andere educatieve pakketten

 

Door KlasCement | Bijgewerkt:
Pixabay