Ga op ontdekking tijdens de Week van het Bos: 9 - 16 oktober 2022

Joepie, het is herfst!

De bomen schilderen opnieuw een meesterwerk voor ze beginnen aan hun winterslaap, dieren smullen gretig van al het lekkers dat aan hen wordt voorgeschoteld, paddenstoelen toveren de bosbodem om tot een bladzijde uit een sprookje en wij? Wij willen dat tafereel maar al te graag aanschouwen, tijdens de Week van het Bos natuurlijk!

Want, op zondag 9 oktober gaat de bossigste week van het jaar opnieuw van start en ook dit jaar staat er zowel voor gezinnen, als voor scholen weer heel wat bosplezier op het menu!

Maar, dat is niet alles! Je kan ook deelnemen aan tal van activiteiten in jouw provincie; maak een nacht-, zintuigen- of wildplukwandeling, doe mee aan één van de workshops of luister naar sprookjesachtige verhalen met heksen in de hoofdrol. Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via de UIT-databank! 

Knotsgekke bosdieren

In deze editie van de Week van het Bos nemen Bo de Bonte Specht, Hubert het Vliegend Hert en Elise de Speelse Eekhoorn het hele gezin mee op avontuur. Stem af op Zwam FM, de leukste boscast (euh podcast) van het land en doe de knotsgekke opdrachten uit de activiteitenbundel via zwamfm.be.

Doe mee

Op schattenjacht

Op school gaan je kinderen op schattenjacht, leren ze op een speelse manier over het bos en al zijn (ver)diensten en nemen ze met hun klas deel aan een spannende wedstrijd. Alle kinderen krijgen bovendien een prijs mee naar huis. Want, wie deelneemt, die wint!

Doe mee

Eindtermen basisonderwijs

De Week van het Bos is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en meteen dé gelegenheid om bos en natuur in de klas te brengen.

Natuur en Bos met Bos+

De Week van het Bos is een initiatief van Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in nauwe samenwerking met BOS+.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 28-09-2022
BOS+