Met de Week van het Bos naar ... RAVOTland

De Week van het Bos start op 11 oktober voor een week vol natuur- en spelplezier! Buiten leren in corona-tijden is niet alleen leuker, maar ook gezonder. Bovendien maakt buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gelukkiger én creatiever.

Educatieve pakketten voor kleuterschool en lager onderwijs

De kleuters krijgen voor het tweede jaar op rij een heuse Fabeltjeskrant in de bus. Meneer de Uil, de gezusters Hamster, Bor de Wolf en alle andere dieren van Fabeltjesland nemen je mee op een ontdekkingstocht. Je bouwt samen een bosfeest, mengen heldere herfstkleuren, trippelen tussen takken en luisteren naar spannende verhalen. Spelenderwijs komen tal van ontwikkelingsdoelen aan bod. Echt waar? Echt waar!

De lagere school maakt dan weer zelf z’n eigen Ravot-je-Rot route. Met behulp van gevarieerde fiches kan je met tal van opdrachten buiten aan de slag. Wat dacht je van het kweken van een woudreus, het vergroenen van de buurt, het ontmoeten van onze bodemhelden, het opnemen tegen je leraar in een 'één tegen allen', of blind je weg zoeken door het struikgewas? Loop je verloren in het aanbod? Geen zorgen: Pienter de raaf houdt een oogje in het zeil!

Eindtermen basisonderwijs

De Week van het Bos is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en meteen dé gelegenheid om bos en natuur in de klas te brengen.

Natuur en Bos met Bos+

De Week van het Bos is een initiatief van Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in nauwe samenwerking met BOS+.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 16-09-2020
Logo week van het bos https://www.natuurenbos.be