Skillsnavigator kwaliteitsvolle digitale didactiek


Hoever sta jij als leraar in de ontwikkeling van je digitale didactiek skills?
Een kwaliteitsvolle digitale didactiek neerzetten als leraar is niet vanzelfsprekend.  Uiteraard zijn we als leraren sterk didactisch geschoold en dit zowel via onze gevolgde lerarenopleiding als via onze rijke onderwijskundige ervaring en praktijk.  Maar hoe brengen we nu krachtig, verrukkelijk én kwaliteitsvol onderwijs in de praktijk in een onlinewereld?  Welke specifieke vaardigheden moeten we daarvoor dan ontwikkelen?

Pieter Sprangers, hoofdonderwijsdesigner van domo de refontiro, ontwikkelde hiervoor de ‘SkillsNavigator kwaliteitsvolle digitale didactiek’.  Zijn vertrekpunt voor de SkillsNavigator zijn inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek over de dimensies die ertoe doen binnen de context van de traditionele “live” didactiek.  Pieter bracht ze in kaart en vertaalde ze naar de onlinewereld.   

Onze ‘domo de refontiro’ onderwijsdesigners kunnen je helpen met een aangepaste professionaliseringsaanpak.  Contacteer ons gerust. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Toll-net staat voor Technologie-ondersteund levenslang leren. We bieden zowel aanbod- als vraaggestuurde opleidingsprogramma’s gebaseerd op het Digital Competence Framework for Educators (DigCompEdu) aan.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
domo de refontiro
Organisatie

Ontdek ook