Future Teacher 3.0 : Learning analytics


In het onderwijs begint Learning Analytics steeds meer ingang te vinden.  

Wij voorzien dat Learning Analytics op termijn gemeengoed zal worden.

Studenten genereren steeds meer digitale gegevens. Je kan als school patronen en inzichten in ontdekken door het analyseren van deze zogeheten 'big data'. Die gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Met learning analytics kun je als school data over leerlingen en hun context meten, verzamelen en analyseren. Meetgegevens over leerstijl en leertempo worden gebruikt om leren echt op maat aan te bieden en het leren optimaal te ondersteunen. Het kan de taak van de leraar verlichten en de leerling krijgt direct feedback op wat hij doet. Het gebruik van data over het leerproces gebeurt nu al, maar zal in de toekomst nog verder toenemen.

Optimaal gebruik van gegevens kan scholen helpen prioriteiten te stellen, onderbouwde keuzes te maken en opbrengstgericht te werken.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Toll-net staat voor Technologie-ondersteund levenslang leren. We bieden zowel aanbod- als vraaggestuurde opleidingsprogramma’s gebaseerd op het Digital Competence Framework for Educators (DigCompEdu) aan.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Toll-net
Organisatie

Ontdek ook