Mindmapping voor leraren


Een mindmap is een diagram opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of afbeeldingen, die zijn geordend in een boomstructuur rond een centraal thema.
Dat mindmappen een krachtig hulpmiddel kan zijn om zaken beter te begrijpen en te onthouden is bekend. Het belangrijkste hierbij is dat je de informatie beter ‘voor de geest kunt halen’, vooral als je visueel aantrekkelijk gewerkt hebt met sterke kleuren en afbeeldingen. Het is een techniek die redelijk eenvoudig aan te leren is en omdat het ‘werkt zoals de hersenen werken’, voelt het na enige oefening ook heel natuurlijk om te doen. En toch zien wij dit in het onderwijs niet veel terug in de les.

In dit praktische boekje bieden we vooral handvatten voor docenten om hun studenten te inspireren en op weg te helpen met de vele kansen die mindmapping biedt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Toll-net staat voor Technologie-ondersteund levenslang leren. We bieden zowel aanbod- als vraaggestuurde opleidingsprogramma’s gebaseerd op het Digital Competence Framework for Educators (DigCompEdu) aan.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Toll-net
Organisatie

Ontdek ook