Zwijgen is geen optie : Playlist rond Grote Vragen

Zwijgen is geen optie voert oprechte gesprekken met bewonderenswaardige mensen over de belangrijkste vragen van deze tijd. De makers gaan op zoek naar mensen die begrijpen wat de grote problemen zijn, maar zich daar niet door laten verlammen. 

In deze playlist duiken de makers in hun archieven om de antwoorden te vinden op een aantal Grote Vragen. De vragen die aan bod komen zijn:

  1. Ben je machteloos als individu? Is het naïef om een steen in de rivier te willen verleggen? Samen met o.a. Alexander Devriendt en Olivia Rutazibwa gaan we op zoek naar een antwoord op onze eerste Grote Vraag: Zijn wij druppels op een hete plaat?

  2. Hoe veranderen we het systeem? Van links tot rechts, boven tot onder en zelfs in het moedige midden, overal horen we mensen over Het Systeem praten. Wat er allemaal mis mee is. En hoe we dat vermaledijde Systeem kunnen veranderen. Wat kan je daar als individu aan doen? Dat blijkt potdikke geen gemakkelijke vraag. Eerder een grote. We praten erover met o.a. Piet Colruyt en Dirk Bryssinck. 

  3. We weten niet waar jullie wakker van liggen. Klimaat, ongelijkheid, discriminatie of democratie. In al deze gevallen is er iets dat ons bindt: we willen beter. En we geloven dat beter kan. Maar wat als beter niet lukt? Een moeilijke, Grote Vraag: Wat als het niet lukt?

  4. Elke regel waar wij ons in dit land - en in elk land, om volledig te zijn - aan houden, is met de pennentrek van een politicus tot stand gekomen. Elke regel. De regel die bepaalt dat een vliegtuig goedkoper is dan de trein: een pennentrek. De regel die bepaalt dat er te weinig handen zijn in de zorg: een pennentrek. Is het dan niet meer dan logisch dat wij die vinden dat de wereld beter kan. De start van onze vierde aflevering: Moeten we in de politiek?

  5. "Van nu af aan is vrijheid immers de regel en wat niet mag de uitzondering" mailde het crisiscentrum ons vorige week opgetogen. Interessant. Want. Beschouwen wij onszelf als vrij? Meer vragen dan antwoorden. En zo hoort het ook: Hoe vrij zijn wij?

Zwijgen is geen optie begon heel klein en zonder inkomsten, maar ondertussen is het een community van meer dan 20.00 mensen en werden de ZIGO video’s en podcast meer dan vijf miljoen keer bekeken. 

Bekijk hier de playlist: 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Zwijgen is geen optie
Organisatie

Ontdek ook