Hemelsbreed, divers religieus erfgoed in Vlaanderen: Zes getuigenissen


De superdiverse samenleving van vandaag is een realiteit die zich weerspiegelt in de aanwezigheid van verschillende religies en levensbeschouwingen. Hun erfgoed is bijzonder rijk, maar voor veel mensen onbekend. Om het divers religieus erfgoed in Vlaanderen in al zijn facetten in de kijker te zetten, maakten PARCUM en KADOC-KU Leuven zes video's. Vertegenwoordigers van lokale geloofsgemeenschappen vertellen daarin over aspecten van hun erfgoed.

Maak kennis met een anglicaanse kerk in Knokke, een synagoge in Oostende, een moskee in Zele, een protestants-evangelische kerk in Deurne, een orthodoxe kerk in Leuven en een rooms-katholieke kerk in Sint-Truiden. Maar bovenal met het veelzijdig religieus erfgoed dat gekoesterd wordt door lokale geloofsgemeenschappen.

Deze video's werden gerealiseerd in het kader van het project Hemelsbreed. Divers religieus erfgoed in Vlaanderen, waarmee PARCUM en KADOC-KU Leuven in 2019-2020 het erfgoed en de erfgoednoden van de erkende erediensten in kaart brachten.

Klik hier voor de volledige playlist.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
KADOC-KU Leuven
Organisatie

Ontdek ook