Eigen kweek in dans: Audiovisueel lesmateriaal


In deze collectie vind je beeld- en geluidsfragmenten over dansers en choreografen van eigen bodem, samen met meer context en concrete lestips. België heeft een erg rijke dansscène. We hebben een hele reeks internationaal bekende dansers, dansmakers en gezelschappen. We staan daarvoor bekend tot in Amerika. Soms wordt Brussel wel eens de officieuze Europese hoofdstad van de hedendaagse dans genoemd. Dat is straf voor zo'n klein landje.

Uit een hele reeks bekende Vlamingen kozen we deze iconen voor jullie uit: Anne Teresa De Keersmaeker, icoon in de hedendaagse dans, ze speelt met de bouwstenen van dans. Sidi Larbi Cherkaoui, is een kameleon en bezige bij, hij tovert met elke dansstijl een indrukwekkende choreografie in elkaar. Wim Vanlessen, een topdanser met een missie, hij plaatst ook - ons - ballet in het voetlicht. Wim Vandekeybus, is een kei in grenzen opzoeken, altijd op het scherp van de snee.

Deze collectie kwam tot stand in het kader van een onderzoeksproject met de lerarenopleiding van Hogeschool VIVES en meemoo, Vlaams instituut voor het archief.

Bekijk de collectie Eigen kweek in dans op Het Archief voor Onderwijs >

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook