Beelden bewerken

Een tv-reeks over de invloed van moderne technologie op het dagelijks leven.

Waterzuivering, nanotechnologie, de werking van GSM-masten en sleutelgatchirurgie zijn slechts enkele onderwerpen die aangesneden worden in de 42 afleveringen.

De korte documentaires zijn bestemd voor het brede publiek, maar zijn ook uitermate geschikt als lesmateriaal in het van technologische opvoeding, zowel in het basisonderwijs als in het secundair onderwijs.

Je kan de afleveringen ook binnen het vak technologische opvoeding gebruiken:

Gezondheid, voeding, energie, informatie en communicatie, transport, bouwwerkzaamheden, gebruiksvoorwerpen.

Enter 21 werd van maart 2001 tot maart 2003 tijdens het weekeinde uitgezonden op alle regionale zenders (uitgezonderd TV-Brussel).

Deze reeks was een actie binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Wij danken bij deze in het bijzonder de mensen die de Web2.0-visie naar leerkrachten begrepen hebben en daardoor/ daarvoor deze beeldmaterialen een tweede leven willen geven. Waarvoor oprechte dank.

In deze aflevering komen o.a. volgende onderwerpen aan bod: fototoestel, manipuleren, digitale beeldbewerking, bits, bytes, twee negatieven, projecteren, donkere kamer, computer, software, compact flashkaart, modefotografie, huidcorrecties, ogenkleur, puistjes, prefectie evenaren, arbeidsintensief, kleimodel, textuur, skelet, emoties.   

 

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
bso 3e, 4e graad
Elektriciteit - ElektronicaMechanica - Pneumatica - Hydraulica - Meet- en regeltechn.Techniek (technologische opv.)ChemieFysica
lerarenopleiding
volwassenenonderwijs
Info
Video
Bijgewerkt: 29-03-2012
Nummer: 19080
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
beeldbeelden bewerkencompact flashkaartcomputerdigitaaldigitale beeldbewerkingdonkere kamerenter21fotofototoestelhuidcorrectiesmanipulerenmodemodefotografienegatievenreclameskeletsoftwaretechnologietextuurwetenschap