Vlaams Instituut voor de Zee

Een tv-reeks over de invloed van moderne technologie op het dagelijks leven.

Waterzuivering, nanotechnologie, de werking van GSM-masten en sleutelgatchirurgie zijn slechts enkele onderwerpen die aangesneden worden in de 42 afleveringen.

Enter 21 werd van maart 2001 tot maart 2003 tijdens het weekeinde uitgezonden op alle regionale zenders (uitgezonderd TV-Brussel).

Deze reeks was een actie binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Deze aflevering gaat over het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), gevestigd in Oostende, ondersteunt het zeewetenschappelijke onderzoek in Vlaanderen. Voor de uitvoering van zijn onderzoeksactiviteiten beschikt het over een multifunctioneel schip: de Zeeleeuw. We zijn te gast in Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) te Oostende. Op 27 april kon het grote publiek kennismaken met dit marinecentrum tijdens een open-deur-dag. 

Steven Duyver
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
secundair 1e graad a
aso 2e, 3e graad
bso 3e, 4e graad
tso 3e, 4e graad
buso
Techniek (technologische opv.)BiologieVoeding
volwassenenonderwijs
Info
Video
Bijgewerkt: 01-02-2010
Categorie
Educatieve video
Trefwoorden
ecologieenter21faunafloragezonde voedinggezondheidseducatiehoogtechnologische meetapparatuurinnovatieklimatologische studieloodsbootmarineknooppuntopwarmingtechnologieverspreiding van zeevogels op zeeVlaams Instituut voor de ZeeVlaamse Gemeenschapwaterwetenschapzeezeevaartzeewezenzoutgehalte