IKANDA : Eerste kindercongres Dixie Dansercoer

Toegevoegd door Steven Duyver op 16.02.2010
Video

Dit kindercongres over talent vormt een van de orgelpunten in het Vlaams programma voor het Europees jaar van Creativiteit en Innovatie.


Op het eerste kindercongres in België kunnen twaalfjarigen meer over hun talent ontdekken. Het wordt een leuke dag op maat van het zesde leerjaar. Een plenair programma van ongeveer twee keer twee lesuren wordt onderbroken door een lunch en speeltijd. Daar kunnen de kinderen proeven van cultuur, wetenschap en ondernemingszin in een denk- en doe-expo. We mikken erop dat iedereen thuiskomt met tenminste één IKANDA-gevoel.

Omdat iedereen recht heeft op het ontdekken van zijn of haar talent. Alleen zo voel je je in je element. We willen dat met IKANDA ook bespreekbaar en werkbaar maken voor de leerkrachten. Leerkrachten ontdekken vaak ontluikend talent en kunnen de eerste impulsen geven voor verdere ontwikkeling.

Over talenten gesproken..


Dixie Dansercoer raakte wereldberoemd toen hij samen met Alain Hubert de Zuidpool overstak. Van opleiding is Dixie vertaler/tolk en werkte zo 13 jaar als flight attendant. Hij is een gewezen surfkampioen en amateur-triatleet.
Dixie Dansercoer was de eerste Belg die zonder bevoorrading de Zuidpool overstak. Deze expeditie kreeg grote internationale weerklank. Hij schreef enkele boeken over zijn expedities. Daarin vertelt hij over zijn innerlijke drijfveren, vreugdes, ontgoochelingen en passies.
Op IKANDA vertelt hij over zijn talenten en hoe hij die verder ontwikkelde. Momenteel houdt Dixie Dansercoer zich fulltime bezig met zijn Circles Center, dat activiteiten opzet in het verlengde van zijn expeditie-ervaringen en natuurlijke, avontuurlijke levensstijl. Hij is ook peter van tal van milieu- en natuurprojecten

Met grote dank aan FDC en alle andere personen die een dergelijk project en het delen van dit beeldmateriaal (Web2.0-visie) genegen zijn. Bravo!

Nog geen score 0 2 9675

Website met info

http://www.ond.vlaanderen.be/ikanda2009/
http://www.ond.vlaanderen.be/…da2009/programma/sprekers.asp
http://www.flandersdc.be/blog…comment-page-1/#comment-16018

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Projecten

Licentie
Creative Commons License BY-NC-ND
Functie
Leerkracht (Docent)
Leerling (Student)
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Laatste aanpassing
Philip Lambrechts 07.10.2015